Kwekerij Weiland
pioenrozen
Asperges

Kwekerij Weiland | Asperges en pioenrozen

Kwekerij Weiland is een (asperge)kwekerij net buiten Zuidwolde (DR). Vanaf 2000 houdt Kwekerij Weiland zich bezig met het kweken van pioenrozen en sinds 2012 ook actief met het kweken van ‘het witte goud’. 

De pioenen en asperges staan een paar honderd meter rondom het bedrijf. De asperges staan in de volle grond en worden niet verwarmd door middel van grondverwarming, maar krijgen alleen een extra zetje door middel van plastic wat over de ruggen wordt gelegd en daardoor de groei bevorderd en de mooie, witte kleur behouden blijft.

Alle pioenen en asperges worden lokaal afgezet aan particulieren en horeca. Hierdoor zijn onze klanten zeker van een vers product, lokaal geproduceerd. De asperges worden dagelijkst geoogst, wat de kwaliteit en versheid ten goede komt.

De asperges worden gesorteerd door een automatische sorteermachine. Deze machine sorteert de vers gestoken asperges in een aantal sorteringen. Zo is er in iedere prijscategorie een uitstekende asperge te verkrijgen. De smaak verschilt niet, alleen de dikte en kleur. Ook is er een schilmachine aanwezig, wat voor veel van de klanten een welkome aanvulling is.

Naast verse asperges en pioenrozen worden er ook diverse bijproducten verkocht. Zoals ham, huisgerookte zalm, krieltjes, sauzen en andere producten om de aspergemaaltijd compleet te maken. Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op.